Mannen lurade in en nioårig flicka i Malmö i ett förråd där han, enligt tingsrättens dom, utsatte henne för misshandel och ett sexuellt övergrepp. Foto: Mikael Nilsson

Småbarnspappa dömd till fängelse för våldtäkt på 9-åring

Uppdaterad
Publicerad

En man har dömts till sex års fängelse för en våldtäkt mot ett barn i Malmö. 

Mannen lurade i oktober in en nioårig flicka i Malmö i ett förråd, brottade ner henne på golvet och utsatte henne för ett sexuellt övergrepp.

Den 30-årige mannen anmälde sig efteråt själv till polisen och erkände brottet. Han döms nu till sex års fängelse och utvisning för grov våldtäkt mot barn. Han ska även betala skadestånd till flickan på 170 000 kronor.

Utsatt för strypgrepp

Flickan blev under övergreppet både slagen i ansiktet och utsatt för strypgrepp. Mannen hotade dessutom att slå henne mer om hon inte slutade att skrika.

Enligt domen ska mannen ha sagt att han den aktuella dagen befann sig i området ”för att leta efter en tjej att våldta, att han inte brydde sig om ifall tjejen var ett barn”.

Oenighet om straffets längd

Rätten var dock oenig om strafflängden, och rådmannen tyckte att längden borde kortas, då mannen själv anmält sig.

Utöver våldtäkten döms mannen även för misshandel, två fall av sexuellt ofredande, stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. De händelserna ägde rum i tre olika norrländska orter. Mannen ska betala skadestånd till tre övriga målsäganden på totalt 17 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.