Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
T.v. SVT:s meteorolog Nils Holmqvist. T.h. Svensköps kyrka i byn Kilhult i Hörby kommun. Bilden är tagen under lördagsmorgonen. Foto: Nils Holmqvist/Eleonor Svensson

Snö i helgen – mer kan vänta i veckan

Uppdaterad
Publicerad

Snöblandat regn och temperaturer strax över nollan. Så ser helgvädret ut i norra och centrala Skåne, och i veckan kan snön slå till i större delar av länet. SVT:s meteorolog Nils Holmqvist uppmanar bilister att vara försiktiga.

Tidigare har vi rapporterat om den rekordsena hösten längs de skånska kusterna. Officiellt kom hösten till Malmö så sent som den 11 november. Men redan i den kommande veckan kan det bli vinter i delar av länet.

– Har man inte bytt till vinterdäck bör man inte bege sig ut. Om man inte befinner sig i den södra delen, men även där börjar det bli dags, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Det rör sig om små lågtryck, som är svåra att förutse, som drar in över länet. Enligt Nils Holmqvist finns två möjliga väderscenarier under den kommande veckan.

I klippet ovan ser du hur vädret väntas bli i veckan.

”Ta prognoserna med en nypa salt”

Antingen kan temperaturerna pendla mellan plus och minusgrader, vilket ger större risk för ishalka. Eller så kan det bli längre perioder med minusgrader och snö. Och Nils Holmqvist manar bilister att vara uppmärksamma.

– Det är ett väderläge som skapar stor osäkerhet. Så ta prognoserna med en nypa salt, oavsett var ifrån de kommer. Vare sig det är från telefonen eller från meteorologerna på tv, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet får du se hur det såg ut i Höör natten mot lördag. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer