Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett tiotal spelare i MFF har varit folkbokförda på stadion de senaste fyra åren. Just nu ”bor” Derek Cornelius, Emmanuel Lomotey och Sergio Peña där. Foto: Grafik SVT design

Spelare i Malmö FF ”bor” på stadion – kan vara folkbokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Flera spelare i Malmö FF kan ha gjort sig skyldiga till folkbokföringsbrott. De senaste åren har ett tiotal spelare i truppen varit folkbokförda på stadion.

– Vi kommer naturligtvis åtgärda det och se till att de skrivs på adresserna där de bor, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

Just nu är tre spelare i MFF folkbokförda på Eric Perssons väg 31. Det är adressen till Malmös fotbollsstadion. Sergio Peña har ”bott” inne på stadion i 20 månader, Emmanuel Lomotey i åtta månader. Dessutom är Derek Cornelius folkförd där sedan i mars i år.

Malmö FF bekräftar att ingen av spelarna i verkligheten bor på stadion.

Påverkar samhällsplanering

Skatteverket ser allvarligt på folkbokföringsbrott.

– Vi har en skyldighet att anmäla när vi har skäl att anta att ett folkbokföringsbrott är begått. Så då skickar vi det till polisen. Hur det är i just de här fallen kan jag inte uttala mig om, säger Jens Lindqvist, expert på folkbokföring vid Skatteverket.

Folkbokföringen gäller inte bara var man betalar skatt utan också samhällsplanering för bland annat vård och utbildning.

– Reglerna ser ut som de gör för att resten av samhället ska fungera, säger Jens Lindqvist.

SVT Nyheter Skåne har via Malmö FF sökt de aktuella spelarna för en kommentar.

Varför är det viktigt att vara folkbokförd rätt? I klippet svarar Skatteverkets expert:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skatteverkets verksamhetsexpert Tobias Wijk, berättar om hur den organiserade brottsligheten använder sig av folkbokföring. Foto: SVT/Sara Burman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.