Isaac Kiese Thelin och tränaren Jon Dahl-Tomasson. Foto: Bernard Mikulic

Spelare och ledare spelsugna efter corona-uppehållet

Uppdaterad
Publicerad

Efter lång väntan så kom beskedet på fredagen. Den allsvenska fotbollen får börja igen om två veckor.

Två och en halv månad försenat men nu har fotbollssverige fått klartecken att dra igång elitfotbollen igen. MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin är sugen på att komma igång:

– Fördelen är att vi har fått träna mycket tillsammans med den nya tränaren och vi har kunnat lära oss ännu mer av hans idéer. Det har sett bra ut på träningarna och jag hoppas att vi är i bra form efter den här perioden, säger Isaac Kiese Thelin.

Coronavirus i Skåne

Längsta försäsongen

Tränaren Jon Dahl-Thomasson har haft tillgång till allsvenskans bredaste trupp och det har gjort det lättare att ha intensiva träningar på hög nivå. Trots att spelstarten blir utan publik så är han redo:

– Som sportutövare och fotbollsälskare så har jag, spelarna och ledarna saknat matcherna. Det ska bli riktigt skönt att komma igång med säsongen. Vi har haft den längsta försäsongen nånsin, så det gläder oss enormt att komma igång igen, säger Jon Dahl-Tomasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet