Bombtekniker undersöker skadorna efter en explosion utanför en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö tidigt på tisdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/TT

Sprängningen på Adelgatan – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män är anhållna för sprängningen vid en nattklubben på Adelgatan i Malmö i tisdags. De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse och båda är kända av polis sedan tidigare.

Det var i tisdags som ingången och fasaden till en nattklubb på Adelgatan i Malmö skadades i en explosion.

En man anhölls på tisdagseftermiddagen och ytterligare en senare vid midnatt. De två männen är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

– Det här är två individer, 20 och 23 år gamla, som finns i kretsar där vi har ett extra fokus, säger Nils Norling.

Polisen kan ännu inte uttala sig om eventuella samband med nattens detonation i entrén till ett bostadshus i Rosengård.

– Det är oklart än så länge. Vi har haft flera detonationer nu på kort tid och letar efter kopplingar, men vi kan inte slå fast någon omedelbar koppling än så länge. Samtidigt kan vi inte utesluta det, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.

Än så länge har polisen inte behövt sätta in extraresurser i Malmö, mycket tack vare att det varit en lugnare period i Malmö tidigare under våren, berättar Nils Norling.

– Vi har händer som kan ta tag i de här nya ärendena också.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.