Staffantorps kommunalråd Christian Sonessson (M) hoppas att förslaget om att skjuta upp betalningar underlättar för staffanstorpsborna. Foto: Johan Nilsson/TT

Christian Sonesson (M) erbjuder Staffanstorps invånare att skjuta upp betalningarna

Uppdaterad
Publicerad

Från årsskiftet och fram till den 30 april kommer invånare i Staffanstorps kommun att kunna skjuta upp avgiften för till exempel barnomsorg och hemtjänst. Detta på grund av den stigande inflationen i samhället.

– Vi vet att det väntar tuffa månader för många i vår kommun och detta kommer att lätta på trycket lite, säger Christian Sonessson (M), kommunalråd i Staffanstorp.

Högre boendekostnader, el – och drivmedelspriser har lett till att många i Sverige upplever en tuff ekonomisk tid. Och detta även i Staffantorps, enligt Christian Sonesson.

– Vi har många pensionärer. Vi vill inte att de ska behöva välja mellan att betala elräkningen eller hemtjänstavgiften, säger han.

”Kommunen klarar detta”

Beslutet innebär att det inte kommer att skickas några påminnelseavgifter för dem som inte betalar sina fakturor. Kommunen kommer även att stänga av inkasso och inga ärenden kommer att gå till Kronofogden fram till den 30 april.

Detta gäller privatpersoner, men även vissa företag kommer att kunna skjuta upp sina betalningar.

Hur blir det för kommunen?

– Kommunen förlorar inget på detta. Inga fodringar stryks, säger Christian Sonesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.