Den fyra meter höga statyn skapad av skulptören Peter Linde. Foto: TT

Statyn av Zlatan ska stå på Stadionområdet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Statyn i Malmö av stadens store anfallare Zlatan Ibrahimovic hamnar troligen intill Stadiontorget, mellan gamla och nya Stadion.

Förhoppningen är att Zlatan själv ska delta vid avtäckningen i höst.

– Jag vet inte om det är möjligt, men det skulle verkligen vara roligt, säger kommunalrådet Frida Trollmyr (S) till Sydsvenskan.

Den fyra meter höga statyn skapad av skulptören Peter Linde var först tänkt att stå utanför Nationalarenan i Solna. Planen övergavs dock, bland annat efter farhågor om att den sju ton tunga bronspjäsen skulle rasera ett underjordiskt garage. Istället erbjöd Svenska Fotbollförbundet i fjol statyn åt Zlatans födelsestad Malmö, som tackade ja och började se sig om efter en lämplig placering.

Enligt Sydsvenskan talar nu allt för att den hamnar på Stadionområdet, även om det formella politiska beslutet om placeringen tas först efter sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.