Polisen om Malmös nyårsnatt: ”Sammantaget lugnt”

Uppdaterad
Publicerad

Nyår blev stökigt i Malmö, men enligt polisen har det trots allt varit kontrollerat och lugnt. Många poliser fanns på plats vid Möllevångstorget, där flera personer togs omhand för fylleri eller för att skjutit raketer på fel sätt.

Överlag har det varit många raketrelaterade incidenter i Skåne under nyårskvällen. Polisen fick under kvällen många samtal om smällar och rök i trapphus och utanför fönster, men inga grova våldsbrott har rapporterats.

– Det är bråk och det är misshandel både utomhus och inomhus, vi har haft en del raketskjutning, men i Malmö har det ändå varit väldigt kontrollerat, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisregion Syd till TT.

Polisen hade under nyårsnatten flera patruller på plats vid Möllevångstorget, där ett tiotal personer omhändertogs för fylleri eller ordningsstörning efter att ha hanterat raketer på felaktigt sätt.

– Vid midnatt var det naturligtvis både stökigt och jobbigt. Men vi hade en aktiv polisresurs och kunde ingripa tidigt vilket hade en dämpande effekt. Sammantaget i Malmö var det lugnt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.