Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Personalens larm: stora arbetsmiljöproblem på akuten i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Personal på akuten i Ystad upplever att de inte räcker till. Det fick huvudskyddsombudet Steve Le att göra en anmälan till Arbetsmijlöverket.

– Vi har tuffa dagar kvar varje dag, säger han.

I somras gjorde Steve Lu, akutläkare och huvudskyddsombud vid Ystads lasarett, en anmälan till Arbetsmiljöverket. Detta då personalen vid akuten i Ystad upplever hög arbetsbelastning och där patienter tvingas ligga kvar på akuten istället för att få en vårdplats.

– Vi vill ge en bra vård för alla våra äldre till exempel, men det går inte när vi är konstant stressade, säger Steve Lu.

Arbetsmiljöverket svarade i ett yttrande genom att förelägga ett vite på 100 000 kronor. Senast den 15 november ska akutmottagningen i Ystad ha åtgärdat problemen.

Agneta Billmer, verksamhetschef vid akutmottagningen i Ystad, svarar i yttrandet att de är medvetna om den höga arbetsbelastningen och att de har satt in vissa åtgärder, men att det inte har räckt till.

SVT Nyheter Skåne har sökt de Agneta Billmer, men utan resultat.

Hör Steve Lu berätta mer om arbetsbelastningen i videon ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.