Visa alla (2)

Överraskande resultat av sprängämnesamnestin

Publicerad

Fredagen är sista dagen på den tre månader långa amnestin för explosiva varor. Polisen hade hoppats på att fler kriminella skulle lämnat in sitt material, men så blev det inte. Däremot överraskades de av vad som kom in istället.

Under amnestin fick man anonymt överlämna sprängmedel, handgranater, tändanordningar och annat explosivt till polisen utan påföljd.  Kriminellas användning av explosiva varor har blivit utbredd. Men istället för deras material fick polisen in upp till hundra år gamla varor som använts bland annat inom jordbruk.

– Det är jättebra att det inte ligger kvar där ute i hundra år till och blir farligare med tiden, för det blir det, säger Bengt Schuster, regional ammunitionsföreståndare på polisen.

Se honom visa vad de fick in i klippet ovan.

Bengt Schuster, regional ammunitionsföreståndare, är nöjd med resultatet av amnestin – även om inget av materialet verkar komma från kriminella nätverk. Foto: Sofia Ekhem

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer