Storbråk på innergård i Malmö – man i 60-årsåldern förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus med stick- eller skärskador efter vad som beskrivs som ett storbråk på en innergård i Malmö. Mannens skadeläge är oklart. En man i 50-årsåldern greps på platsen misstänkt för mordförsök och ytterligare en man i 30-årsåldern greps misstänkt för grov misshandel av mannen som greps för mordförsök. De båda anhölls under torsdagsmorgonen.

– Jag kan inte säga mer om skadeläget än att mannen var vaken och talbar när vi kom till platsen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisensledningscentral.

Det var vid halv tio på onsdagskvällen som polisen larmades.

– Vi har flera uppringare som larmar om ett bråk på en gård på Vitemöllegatan. De berättar att det är ett storbråk, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

En person stickskadad – två gripna

Exakt hur många personer det rör sig om är oklart, men en uppringare säger att det är sex personer och en annan säger tio.

– Väl där anträffas en person med stick- eller skärskador, som förs till sjukhus med ambulans, säger Evelina Olsson.

Mannen var vaken och talbar men i övrigt vet polisen inget om skadeläget.

På platsen har den misstänkte gärningspersonen också blivit misshandlad och en man i 30-årsåldern grips som misstänkt för det. På torsdagsmorgonen anhölls både den misstänkte för mordförsöket och den misstänkte för den grova misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.