Störningar i tågtrafiken mellan Lund – Hässleholm

Publicerad

Trafikverket meddelade strax innan klockan 14 att det är störningar i tågtrafiken mellan Lund och Hässleholm. En del tåg kan ställas in och andra leds om.

Orsaken till störningarna är att ett tåg fått tekniska problem mellan Eslöv och Stehag. Det innebär att endast ett spår är körbart på sträckan.

Trafikverket uppger att vissa tåg leds om till andra banor och några ställs in. Ersättningsbussar sätts in i begränsad omfattning.

Vid 16:30 meddelar Trafikverket att tågen åter kan köra som vanligt på sträckan, men att följdförseningar och delinställda avgångar kan kvarstå under eftermiddagen och kvällen.

Stationer som kan påverkas:

Visa

Helsingborg, Dösjebro, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Häljarp, Kävlinge, Landskrona, Rydebäck, Lund, Hässleholm, Eslöv, Höör, Stehag, Stångby, Sösdala, Tjörnarp, Örtofta, Ballingslöv, Diö, Hästveda, Killeberg, Osby, Vislanda, Älmhult, Alvesta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer