”Jag har valt att fortsätta mitt samhällsengagemang i Vänsterpartiet och i lokalavdelningen Hörby”, skriver Susanne Meijer på sociala medier. Foto: SVT

Avhoppande S-toppen i Hörby Susanne Meijer blir vänsterpartist

Uppdaterad
Publicerad

Susanne Meijer, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Hörby har bytt parti. Sedan en tid tillbaka är hon betalande medlem i vänsterpartiet, där hon tycker att hon lättare kan driva sina hjärtefrågor.

I samband med valet så fick Susanne Meijer lämna över sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande till nya kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD). Förra året valde hon att lämna politiker helt sedan hennes anhöriga blivit trakasserade.

Och nu har hon alltså bytt parti. På sin facebooksida skriver hon:

”Jag har nu haft åtta månaders politiskt konvalescens efter att jag lämnat alla mina uppdrag från Socialdemokraterna i juni 2019. Jag har valt att fortsätta mitt samhällsengagemang i Vänsterpartiet och i lokalavdelningen Hörby”.

Inte bitter

Hon säger till Skånska Dagbladet att hon lämnar Socialdemokraterna utan bitterhet:

– Jag har fortfarande kontakt med folk i partiet och jag vet att de jobbar hårt för att komma igen och rekrytera och bygga upp gruppen ogen och jag önskar dem all välgång med det.

På frågan om hon kan tänka sig att kandidera för sitt nästa parti i nästa val svarar hon:

– Vi får se vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.