Susanne Meijer (S) lämnar kommunstyrelsen sedan anhöriga drabbats av hennes politiska uppdrag Foto: SVT

Tidigare S-topp lämnar kommunstyrelsen i Hörby – efter trakasserier mot anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Förra kommunalrådet i Hörby, Susanne Meijer (S) lämnar sitt uppdrag i kommunstyrelsen sedan hennes anhöriga utsatts för ”spott och spe av rasister i Hörby”.

Efter valet fick Susanne Meijer (S) lämna över sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande till nya kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD). Hon har en plats som ledamot i kommunstyrelsen men den lämnar hon alltså nu.

Anledningen är, skriver hon på sin facebooksida, att de anhöriga har drabbats av hennes politiska uppdrag och att de utsatts för ”spott och spe av rasister i Hörby”.

I fullmäktige kommer hon bara att delta när hennes motioner behandlas.

Skånska Dagbladet var först med att berätta om händelsen.

Räddnings- och säkerhetschefen i Hörby och Höörs kommuner bekräftar att kommunen har stöttat Susanne Meijer med säkerhetsåtgärder.

– Det är jättetråkigt att hon väljer att lämna, om vi har gjort tillräckligt eller exakt vad vi gjort kan jag inte kommentera, säger Per Björkman.

SVT söker Susanne Meijer för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer