Kultur- och fritidschef Tomas Djurfeldt och gatu- och parkchef Johanna Andersson lyckades tillsammans skapa fler praktikplatser för Svedalas ungdomar. Foto: Sara Almosaibi Jasas

Så fixade Svedala kommun fler sommarjobb åt unga

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av coronaviruset har många praktikplatser inom vård och omsorg försvunnit i Skåne. Men i Svedala kommun har man lyckats ordna fler sommarjobb åt ungdomar.

För några veckor sedan fattade regeringen beslut om ett riktat stadsbidrag till kommunerna för att kunna erbjuda fler arbetsplatser till ungdomar.

– Vi ville inte att de pengarna skulle brinna inne, utan då sträckte vi ut en hand till Gata och park på Svedala kommun och frågade om de kunde hjälpa till och ta emot fler ungdomar, säger Tomas Djurfeldt, kultur- och fritidschef på Svedala kommun.

Svaret blev ja. Gata och park i Svedala kommun har 66 av kommunens totalt 115 praktikplatser.

– Det är jättepositivt att kunna hjälpa till, särskilt i sådana här tider, säger Johanna Andersson, gatu- och parkchef på Svedala kommun.

Erbjuder fler platser i år

Förra året hade Svedala kommun 75 praktikplatser och hade budgeterat för 75 platser även i år.

– Men med regeringens satsning har vi kunnat erbjuda 115 platser, säger Tomas Djurfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.