Svensk misstänkt knarkkassör häktad i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man i 60-årsåldern har häktats i Danmark misstänkt för att ha hanterat och växlat pengarna i ett nätverk som misstänks ha smugglat in och sålt 1,6 ton heroin och kokain i Sverige och Danmark.

Mannen anhölls nyligen i Malmö och lät sig frivilligt utlämnas till Danmark. Vid häktningsförhandlingen i Köpenhamn på lördagen nekade mannen till brott.

Totalt sitter nu 20 personer häktade i Danmark misstänkta för inblandning i drognätverket. Dessutom är fyra personer frihetsberövade i ärendet i Sverige, Holland och Tyskland vilka de danska myndigheterna har begärt utlämnade.

I slutet av juni greps ett 30-tal personer i en samordnad europeisk polisinsats mot smugglarligan. Ligan misstänks ha smugglat narkotika i specialbyggda lönnfack i en svenskregistrerad bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.