Foto: Helene Blob

Sveriges bästa äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

Åbrädden i Helsingborg är Sveriges bästa äldreboende.

Det anser PRO och Rikshem som delade ut urmärkelsen, och 50.000 kronor, i Almedalen på onsdagen.

Åbrädden som invigdes i fjol har ett 80-tal lägenheter. Sydnytt speglade i januari verksamheten som bygger på att de äldre själva i hög grad kan påverka sin vardag och sina aktiviteter.

Så här skriver juryn i sin motivering:

”Med lust och glädje som utgångspunkt är Åbrädden en mycket god föregångare för boende för äldre. Genom delaktighet skapar Åbrädden trygghet i både atmosfär och utformning av boendet. Det är de boende som med sin kunskap och inspiration, tillsammans med en lyssnande och engagerad personal som ger boendet liv och gör Åbrädden till årets vinnare.”

– Som ordförande så är jag fantastiskt stolt, men vare sig jag eller någon annan politiker kan eller vill ta beröm för detta. Priset är till varenda eldsjäl som dagligen fyller Åbrädden med det som gör det så bra – engagemang, eget ansvar och professionalitet, säger Rickard Lundberg, ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Helsingborg, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer