Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I granskningen blir SVT:s reporter bland annat erbjuden det förbjudna medlet Lemon bottle. Foto: SVT

SVT granskar skönhetsfusket i Sverige

Publicerad

Trådlyft i vardagsrummet, olagliga preparat och obehörig personal – SVT Nyheter Skåne har granskat skönhetsbranschen. Med dold kamera kan vi bland annat avslöja att en kvinna gör olagliga injektionsbehandlingar i en privat lägenhet. SVT:s reporter blir också erbjuden att spruta in den förbjudna vätskan Lemon bottle av en legitimerad läkare anställd av Region Skåne.

Se en sammanfattning av granskningen i klippet ovan.

Både läkaren och kvinnan i lägenheten hävdar i efterhand att de inte haft för avsikt att utföra behandlingarna.

SVT GRANSKAR SKÖNHETSBRANSCHEN:

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag i kraft som innebär att skönhetsindustrin ska bli mer reglerad, bland annat att personer som injicerar måste vara legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare. Trots det kan SVT Nyheter Skåne avslöja att 7 av 13 granskade salonger i Malmö har olegitimerad personal som erbjuder behandlingar. Bara fyra av salongerna är registrerade i Ivo:s vårdgivarregister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar skönhetsbranschen

Mer i ämnet