Foto: TT/SVT

Syed Latif begär resning

Uppdaterad
Publicerad

Han riskerar att utvisas till Bangladesh eftersom hans jobb inte varit utannonserat på rätt sätt och begär nu resning hos Högsta förvaltningsdomstolen.

Det är hans advokat Carl-Owe Olsson som har skickat in resningsansökan och samtidigt ett krav på inhibition för att utvisningen av Syed Latif ska stoppas tillfälligt.

– Utvisningen är nära förestående. Han har redan tvingats boka och visa biljett för Migrationsverket och jag tror att han åker runt 10 maj, säger Carl-Owe Olsson.

Utvisade Syed Latif

Jobbat i Sverige i två år

Syed Latif fick jobb i Malmö via världens största jobbförmedling LinkedIn. Men Migrationsmyndigheterna anser inte att den utannonserade tjänsten varit synlig för alla inom EU.

Därför ska Syed Latif utvisas efter fyra års universitetsstudier och närmare två års arbete i Sverige.

– Det är väldigt svårt att få resning men vi anser att vi har goda möjligheter att få en ansökan beviljad, säger advokat Carl-Owe Olsson.

Om Syed Latif beviljas resning hos Högsta förvaltningsdomstolen behövs inte anmälan om hinder för verkställighet som parallellt skickats in till Migrationsverket.

 –Resningsansökan innebär att vi begär att lagakraftstämpeln tas bort, säger Carl-Owe Carlsson.

”EU måste få säga sitt”

Om Syed Latif inte beviljas resning behöver Migrationsverket pröva om han verkligen kan utvisas just nu.

I ansökan till Migrationsverket om hinder för verkställighet menar advokaten att EU måste få säga sitt innan Syed Latifs öde avgörs.

Den svenske EU-parlamenterikern Fredrik Federley (C) har skrivit en interpellation till EU-kommissionen där han frågar om rättstillämpningen i Latifs fall är korrekt.

SVT Nyheter Skåne har sökt jourteamet på Migrationsverkets förvaltningsprocessenhet i Malmö för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisade Syed Latif

Mer i ämnet