Fatmir Seremeti och hans ledarhund Gibson. Foto: SVT

Fatmir och hans ledarhund kördes nästan på av bussen

Uppdaterad
Publicerad

Fatmir Seremeti och hans ledarhund Gibson var nära att mista livet när de gick på övergångsstället vid Mobilia i Malmö.

– Man blir påmind om hur skört livet är, att det kan ta slut när som helst, säger Fatmir Seremeti.

En bil hade stannat för att släppa fram dem. Men i den andra filen kom en stadsbuss dundrande.

– Jag hörde bilen som stannade bredvid mig. Men ljudnivån var så hög att jag inte hörde bussen. Då hade jag ju stannat, säger Fatmir Seremeti, som ryser när han tänker på vinddraget från bussen som svischade precis framför honom och Gibson.

– När jag hörde hur folk omkring reagerade och frågade om allt gick bra och om jag var ok, då förstod jag att det var nära ögat.

Promenerar mycket

Fatmir Seremeti är nästan blind, han kan bara skilja mellan ljus och mörker. Han är ute och går en till två mil om dagen med Gibson. Han är med i svenska landslaget i goalball och siktar på ännu ett Paralympics.

Han känner två andra synskadade som blivit påkörda på samma gata i Malmö och vädjar till trafikanter att visa hänsyn.

– Det kan gå så fort och plötsligt har du tagit två liv, säger han och kramar labradoren Gibson.

Skånetrafiken skriver i en kommentar till SVT att man beklagar att Fatmir Seremeti haft en otäck upplevelse. ”En händelse som denna tar vi vidare till trafikföretaget där föraren är anställd och som därefter utreder händelsen”, skriver Skånetrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.