Advokaten: ”Tambourine har fått upprättelse”

Uppdaterad
Publicerad

Tambourines advokat menar att domen var väntad och innebär en upprättelse för Tambourine Studios.

– Det var en väntad dom för vår del. Vi är naturligtvis glada för Tambourines del, säger Tambourine Studios advokat Magnus Bernro.

Varför var den väntad?

Tambourinemålen

– Vi har spenderat mer än en månad i förhandling och 2,5 år i tingsrätten. Det har hela tiden varit klart att The Hives har lite att komma med. Tambourine Studios har hävdat att detta inte är en härva, utan det har handlat att The Hives inte vill betala skulder till andra band.

– Det här är i grunden en onödig rättegång, kan vi konstatera. Men nu kan Tambourine fortsätta göra musik som de vill. Och vi hoppas att The Hives kan återgå till det de är bra på istället för att föda andras och sina egna advokater.

Vad som händer nu?

– De rättsliga processerna kommer att fortsätta. Det går att överklaga, och det kan inte Tambourine styra över.

– Tambourine fått nu upprättelse i och med den här domen. Det är klart att det är påfrestande att höra påståenden i media. Och det här känns befriande för dem. Efter The Hives kampanj här så har ju Tambourine inga kunder kvar. Men nu är de enbart en musikstudio. De fick ju lägga ner den ekonomiska delen av verksamheten när ryktesspridningen började. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tambourinemålen

Mer i ämnet