Foto: Johan Nilsson/TT

Lurade till sig miljoner – bedragare döms till fem års fängelse

Publicerad

En man i 30-årsåldern som lurat till sig miljontals kronor dömdes under fredagen i Malmö tingsrätt. Mannen dömdes till fem år och sex månaders fängelse för omfattande grova bedrägerier och för grova bokföringsbrott.

Malmömannen har vilselett personer att föra över pengar som han sedan skulle ha investerat åt dem. Offren har beskrivit att det inte blivit några investeringar som mannen lovat, men mannen själv har hävdat att han har kapital på banker utomlands och att offrens pengar fortfarande finns kvar.

Tingsrätten anser att det är bevisat att mannen i stället för att investera offrens pengar har finansierat sin privata konsumtion, ett stort spelande och betalat av privata skulder.

Skadestånd på 18 miljoner kronor

Förutom fängelsestraff ska mannen, som är i 30-årsåldern, också betala sammanlagt nästan 18 miljoner kronor i skadestånd till offren. Han har även meddelats näringsförbud och förbud att lämna rådgivning i ekonomiska frågor.

Bedragare döms för att ha lurat till sig miljontals kronor och spenderat på konsumtion och spelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.