Barnen från förskolan Solrosen såg dansföreställningen Bakverk på Barnens scen i Malmö. Foto: Isak Laurell/SVT

Full fart när förskolan intog Barnens scen

Uppdaterad
Publicerad

Fredagen blev en intensiv dag för barnen på förskolan Solrosen. På Barnens scen i Malmö fick de först se en dansföreställning, sedan fick de träffa en skådespelare och själva prova på att spela teater.

Barnen på förskolan Solrosen, utanför Löddeköpinge, fick under fredagen komma in till Malmö och besöka Barnens scen. Först fick de se dansföreställningen Bakverk med Jelnek. Därefter fick de prova på att själva spela teater tillsammans med en skådespelerska.

– Vi tycker att det här ett jättebra komplement till den skogs- och utomhusverksamhet vi har annars, säger Lena Pålsson, rektor på Solrosen.

”Så viktigt för hälsan”

Utflykten gjordes möjlig genom Kulturrådets bidrag till skapande skola. Den ideella föreningen Skådebanan hjälpte förskolan med ansökan.

– Kultur är så viktigt för hälsan. Vi har sett det på barnen idag, de är lyckliga och glada. De tycker att det är riktigt roligt, säger Lone Lindholm, ordförande i Skådebanan södra regionen, som också har ett barnbarn på Solrosen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer