Polisen förtegen kring misstänkta mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Oklarheterna kring vad som egentligen hände på Kristianstadsgatan natten mot söndagen är fortfarande stora. Polisen har fortfarande ingen klar uppfattning om vilka motiv som låg bakom mordförsöken.

Tre män sitter anhållna,  24, 27 och 20 år gamla. I samtliga fall gäller misstankarna mordförsök.

Enligt polisen är två kvinnor och två män skadade, varav en med mycket allvarliga skador. Vissa tekniska fynd har gjorts på platsen för bråket.

– Exakt vad vill jag inte gå in på, säger Linda Pleym, informatör på Skånepolisen.

I övrigt är polisen mycket förtegen.

– Vi vet för lite i ärendet, vi vet inte varför det har inträffat eller vad det har koppling till. Vi vet inte om det var 5, 10 eller 30 personer inblandade, säger Linda Pleym.

Enligt SUS i Malmö kom det in sex personer med knivskador, två av dem var allvarligt skadade.

Den ena har opererats med punkterad lunga och hans läge är stabilt. Men en 25-årig man fick svåra skallskador och vårdas än idag på sjukhuset i Lund. Han var en känd profil för MFF-supportrar.

– När jag tänker på honom så tänker jag på en engagerad människa, han har dragit igång ”Fotbollssupportrar mot homofobi”.

Vad  brinner han för?

– Rättvisa. Med tanke på de frågor han tar upp mot homofobi, jämlikhet, mot diskriminering och rasism framför allt, säger Jonas Nirfalk, vice ordförande för MFF-support.

Polisen efterlyser personer som har sett eller hört något före, under eller efter händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordförsök på Möllevången

Mer i ämnet