Terrorbevis togs i beslag vid Säpo-tillslag i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags slog Säkerhetspolisen till mot en lägenhet i Malmö. Den belgiske åklagaren som utreder terrorattacken i Bryssel anser att där kan finnas viktiga bevis.

Vid husrannsakan i lägenheten på Rosengård i Malmö halv tre på eftermiddagen i onsdags tog man fyra mobiltelefoner och två datorer i beslag.

Två av mobilerna låg i en pappkartong bakom en tv och de andra i en korg under tv:n. Datorerna stod på golvet bakom en soffa respektive under ett datorbord.

Terrorn i Bryssel

Attack mot flygplats

Enligt handlingar i Malmö tingsrätt ska mobiltelefonen tillhöra den terrormisstänkte Osama Krayem från Malmö.

Han greps i april i fjol och har sedan dess suttit häktad i Bryssel, misstänkt för att ha varit med om attacken mot flygplatsen och en tunnelbanestation.

Beslagsförhandling i dag

På fredagsförmiddagen inleddes en beslagsförhandling i Malmö tingsrätt.

Det är vice chefsåklagare Hans Ihrman vid åklagarkammaren för säkerhetsmål som begärt beslagsförhandlingen. Han uppger att de beslagtagna telefonerna och datorerna kan antas ha betydelse för den pågående brottsutredningen i Belgien.

Mobiltelefonerna och datorerna har tagits i beslag på begäran av belgisk åklagare.

Kvällsposten var först med att skriva om beslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet