Provtagning för corona i bil. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Svårare att testa sig under påsken

Uppdaterad
Publicerad

Trots att smittan ökar och fler testar sig begränsas möjligheten till provtagning under påsken. Det meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande under torsdagen.

Smittspridningen ökar i Skåne, vilket region Skåne menar är ett resultat av både ökad samhällsspridning och att fler testar sig. Under den senaste veckan har genomsnittet ökat till 500 konstaterade coronafall dagligen, kontra 400 som varit genomsnittet tidigare under mars.

Men under dagarna blir det alltså svårare att testa sig. De begränsade tiderna gäller apotek, som har begränsade öppettider under storhelgerna men även för provtagningsplatser som går att nå med bil.

Region Skåne hänvisar till 1177 för att se vilka öppettider som gäller där man bor. Det framgår inte i pressmeddelandet om varför beslutet har tagits.

SVT Nyheter Skåne söker region Skåne för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.