Anders Janssons karaktär Tiffany Persson från Staffanstorp kan komma att flytta från kommunen. Foto: Markus Lindgren

Tiffany Persson går i flyttankar – kan lämna Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

Komikern Anders Jansson kan komma att flytta sin folkkära karaktär Tiffany Persson från kommunen, som en reaktion på den nya informationsfilmen.

”Som ombud för Tiffany Persson (som just nu är på SPA-helg i Tbilisi) så låter hon meddela att hon nu tar emot anbud från andra skånska kommuner om en framtida flytt.” twittrar Anders Jansson idag.

Informationsfilmen kritiseras

Igår publicerade Staffanstorps kommun en ny informationsfilm där en familj från ett otryggt Malmö väljer att flytta till Staffanstorp. Enligt kommunen vill man med filmen lyfta fram de goda resultaten gällande trygghet, skola och näringsliv.

Men filmen har bland annat kritiserats för att vara propagandistisk och för att den publicerades kort efter mordet i Malmö i lördags. Nu reagerar även komikern Anders Jansson på Twitter.

Tiffany väkomnas till andra skånska kommuner

Han skapade den fiktiva karaktären Tiffany Persson till TV-programmet Hipp Hipp! Tiffany Persson bor och jobbar som frisör i Staffanstorp, men kan nu alltså komma att lämna kommunen.

Några som reagerat på Anders Janssons tweet skriver bland annat:

”Tiffany, du är välkommen till Södra Sandby. En söt liten sömnig håla som kan behöva en kvinna med krut i”.

”Snälla Tiffany, flytta till Vellinge”.

”Tiffany, varmt välkommen till Ystad. Vi är vana vid stjärnor som behöver det där lilla extra”.

”Var och en får ha sin åsikt om filmen”

När SVT Nyheter Skåne söker det moderata kommunalrådet Christian Sonesson för en kommentar kring Tiffany Perssons flytt återkommer han via sms och svarar att han sitter i budgetfullmäktige, men skriver ändå detta:

”Var och en får ha sin åsikt om filmen. Även Anders Jansson.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.