Tillslag mot flera växlingskontor i Malmö. Foto: SVT

Stort tillslag mot växlingskontor i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen har flera olika myndigheter slagit till mot bland annat flera växlingskontor i Malmö. Misstankarna gäller synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott. Två personer har anhållits.

I ett tillslag mot grov organiserad brottslighet agerade flera myndigheter på tisdagen mot växlingskontor i Malmö.

Två personer anhållna

– Vi har i dag efter flera månaders intensiv spaning och utredning frihetsberövat flera personer i den här insatsen. Vi menar att växlingskontoren har varit en viktig beståndsdel för den grova organiserade brottsligheten i regionen, säger kammaråklagare Ulla Karlbrink vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Hon bekräftar att två personer anhållits men vill i övrigt inte kommentera antalet frihetsberövade.

Stor insats på flera håll

De gripna är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott och det var en stor polisinsats på flera adresser i Malmö som genomfördes under tisdagen. Myndigheterna som medverkade är Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Polisen och Åklgarmyndigheten.

– Det är tillfredsställande att vi har kunnat genomföra det här tillslaget i samverkan med olika myndigheter. Denna utredning kommer att fortsätta och vi kommer kanske utföra fler tillslag och husrannsakningar de närmaste dagarna, säger kammaråklagare Ulla Karlbrink.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer