Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Greta Thunbergs bars bort av polisen efter att hon genomförde en till klimataktion, bara timmar efter hon dömts i Malmö tingsrätt. Foto: Per Lärka/SVT

Timmar efter domen – Greta Thunberg genomför ny klimataktion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Några timmar efter domen genomför Greta Thunberg en till klimataktion i Oljehamnen i Malmö. Under måndagen dömdes hon vid Malmö tingsrätt för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en klimataktion på samma ställe tidigare i sommar.

Hon själv har nekat till brott och menar att hennes agerande har handlat om att vi befinner oss i en nödsituation.

Vid aktionen under måndagseftermiddagen var cirka 15 personer på plats, enligt SVT:s reporter. Deltagarna ska har blockerat in- och utfarten från oljehamnen i Malmö. Ett tag efter att polis anlänt till platsen ska ett antal av aktivisterna, inklusive Greta Thunberg, ha burits bort. 

Klimatkrisen

– Klimatkrisen bryr sig inte om sånt, jag blir inte avskräckt av det, svarar Greta Thunberg när SVT:s reporter frågar om varför hon är här igen så kort inpå att hon dömts.

Sex personer misstänks för brottet ohörsamhet mot ordningsmakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet