Jeanette West vid platsen där hennes dotter Trez West Persson sköts ihjäl. Foto: Nellie Erberth

Tio år sedan Trez West Persson sköts ihjäl av Peter Mangs

Uppdaterad
Publicerad

I dag har det gått tio år sedan den då 20-åriga Trez West Persson sköts ihjäl av Peter Mangs.

Varje år lägger Jeanette West blommor vid platsen där Trez sköts till döds. För henne är det viktigt att Trez bli ihågkommen.

– När det händer en sak så sluter människor oftast upp, och det är mycket medkänsla. Men sedan faller det, det blir en ny skjutning eller nytt mord – i dag  vet jag inte om man ens bryr sig utan man tänker bara ”nu igen”, säger hon.

Hittade stöd i anhöriggrupp

Peter Mangs dömdes för mordet på Trez West Persson, men han erkände inte förrän senare till en reporter på Sydsvenskan. För Jeanette har erkännandet betytt mycket, och hon har också hittat stöd i en grupp för anhöriga till de som har förlorat någon.

– Jag tror att det är viktigt att träffa andra som har varit med om liknande saker. Jag vet inte om jag hade varit så stark som jag är i dag om jag inte träffat de här människorna som visat hur man kan gå vidare, och som visat att man inte är ensam, säger hon.

Hör Jeanette West berätta om sin sorg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.