• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Demonstrationerna i Malmö har gått lugnt till enligt polisen Gunnar Ricknell. Foto: Rebecka Haglund

Tiotusentals demonstranter intar Malmös gator

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för Israel att äntra Eurovision-scenen i Malmö Arena. Men innan dess kommer stadens gator och torg fyllas av både med- och motdemonstrationer.

– Vi kommer att ha många synliga poliser på plats, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Tre större demonstrationer hålls i Malmö under dagen.

Eurovision song contest 2024

– De har fått tillstånd för att vi bedömer att de kan genomföras på ett säkert sätt. Blir det några ordningsstörningar så kommer vi att hantera det, säger Filip Annas.

Vid 16-tiden kommer en demonstration mot Israels medverkan i Eurovision att hållas på Stortorget och enligt arrangören vänta uppemot 25 000 personer delta.

Klockan 18 kommer en musikalisk manifestation till stöd för Israels medverkan i Eurovision att hållas på Davidshallstorg.

Den tredje manifestationen kommer att hållas i kväll i Hyllie, där Malmö Arena ligger. Även den i protest mot Israels medverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet