Nöjesparker får inget undantag från förbudet om samlingar på över 50 personer. Det drabbar Toselilla. Foto: Andreea Alexandru

Tosselilla tvingas hålla stängt

Uppdaterad
Publicerad

Nöjesparker får inget undantag från förbudet om samlingar på över 50 personer. För Tosselilla innebär det att parken håller stängt året ut. – Vi överlever men det kommer bli väldigt tufft, säger driftchef Tommy Bauer.

Tommy Bauer berättar att de investerat över sju miljoner kronor i nöjesparken inför den här säsongen. Men i och med regeringens besked under måndagen om att det inte blir några undantag för för nöjesparker om folksamlingar på över 50 personer förblir Tosseililla stängt i år.

– Det är orimligt att vi ska tvingas hålla stängt när djurparker och köpcentrum får hålla öppet. Men nu är det som det är och vi får lägga allt krut på nästa säsong istället, säger Tommy Bauer.

Coronavirus i Skåne

Sent beslut

Tommy Bauer tycker att regeringens beslut kommer alldeles för sent.

– Det har tagit alldeles för lång tid att få ett besked. Hade vi vetat det här tidigare hade vi kunnat planera för det långt mycket tidigare. Nu har vi istället gått och levt på hoppet om att kunna öppna. Det blir ett bakslag för oss såväl som personal.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) har tidigare till SVT motiverat beslutet med:

– Det är många verksamheter som omfattas av den här begränsningen. Det kan vara badland, konserter, demonstrationer och Allsvenskan. Många grupper har velat ha undantag, men regeringens besked är att vi inte kommer att medge några undantag över sommaren, säger Mikael Damberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet