Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en 15-årig pojke anhållen misstänkt för grov våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har fattat beslut på torsdagen om att anhålla ytterligare en 15-årig pojke misstänkt för grov våldtäkt som ska ha skett i en lokal i Malmö i början av februari i år.

– Den anhållne är en 15-årig pojke. Dessutom är två av dem som anhölls i förrgår nu släppta. De är dock fortsatt misstänkta. Fortsatt är nu totalt tre personer anhållna misstänkta för grov våldtäkt, säger polisens presstalesman Nils Norling, till SVT Nyheter Skåne, på torsdagen.

Den misstänkta grova våldtäkten som pojkarna sitter anhållna för ska ha begåtts i en lokal i ett flerbostadshus i Malmö under natten till den 3 februari. En kvinna beskrev för polisen att hon blivit våldtagen av flera för henne okända gärningspersoner.

Ytterligare två pojkar som är yngre än 15 år, har förhörts då de misstänks har varit på plats vid brottstillfället. Formellt kan man inte delge någon som är under 15 år misstanke om brott. De två pojkarna har istället överlämnats till sina föräldrar och kommer att ha kontakt med sociala myndigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.