Foto: Mikael Nilsson

16 bilbränder under fem timmar

Uppdaterad
Publicerad

Antalet bilbränder i Malmö fortsätter att öka. Under tordsdagskvällen och natten har 16 bilar satts i brand i olika delar av staden.

Det började redan strax efter klockan 20. Under en timme brann nio bilar på fyra olika platser. Först brann en bil på Nydala och en halvtimme senare brann två personbilar på Ramels väg i Malmö. Och ytterligare 15 minuter senare kom rapporter om en brinnande bil på Branteviksgatan vid Nobeltorget. 21.07 brann en personbil på Augustenborg.

Under natten har ytterligare elva bilar satts i brand. Den sista bilbranden rapporterades vid kl 00.30. Det brann under natten i Rosengård, Kroksbäck, Holma och Lindängen.

Bilbränderna i Malmö

Summeringen av kvällen och natten: 16 bilar brandskadades på nio olika platser.

– Vi är belastade på alla stationer. Alla i Malmö är ute och släcker bilbränder. Det är en belastning för vår organisation men också för tredje man som verkligen behöver vår hjälp, säger Magnus Johansson, räddningsledare , under en av nattens bilbränder.

Inga misstänkta

I nuläget finns inga misstänkta, enligt Calle Persson, presstalesman vid polisen Region Syd.

– Alla bränder är släckta, det går relativt snabbt att släcka en bilbrand, säger han.

Sedan den 1 juli har över 70 bilbränder skett i Malmö, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränderna i Malmö

Mer i ämnet