Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sydsvenskans kriminalreporter Joakim Palmkvist om motivet och vad som hänt med det kriminella gänget Satudarah Assassins efter mordet på ledaren. Foto: SVT

Tre frågor om: Emporiamordet

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds rättegången mot sju personer som åtalas för inblandning i skjutningen på Emporia som ledde till en 31-årig gängledares död. Mordet har skakat om Malmös undre värld och bland de åtalade finns vänner till mordoffret.

Den mördade 31-årigen var ledare för det kriminella gänget Satudarah Assassins. Bland de åtalade finns ytterligare gängmedlemmar.

En av de som åtalas för anstiftan av mord, att ha fått den nu 16-åriga skytten att utföra dådet, är en 28-årig man. Han var lägre rankad i gänget och ska haft stora skulder till 31-åringen. Dessutom ska de båda ha varit vänner.

Hör Sydsvenskans kriminalreporter Joakim Palmkvist berätta i klippet om bakgrunden till mordet och konsekvenserna av det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Mer i ämnet