Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Oskar Jönsson följer skyttens spår i Emporia. Foto: Per Sjöberg/SVT

Steg för steg – så gick skjutningen i Emporia till

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit stängd sedan fredagens dödliga skjutning har Malmö-gallerian Emporia i dag öppnat igen.

SVT:s team har följt i den misstänkte gärningsmannens spår – besökt platsen där mordet skedde och flyktvägen som mördaren tog innan han kort efter dådet kunde gripas.

Se SVT:s reporter följa i gärningsmannens spår i klippet

Mitt bland fredagshandlande människor öppnade 15-åringen eld och dödade en 31-årig kriminell man och skottskadade en förbipasserande kvinna. En händelse som påverkat många människor mycket starkt.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

– Jag hamnade i chock och var livrädd. Jag tänkte på mina vänner som var kvar på Emporia och som jag inte kunde få tag på, berättar Tuva Skoglund Ek, som arbetar på en restaurang i gallerian.

15-åring gripen

När SVT på söndagen besöker mordplatsen, som ligger mitt bland butikerna, finns inte längre några synliga spår av själva händelsen. Men många tycks vara djupt skakade.

– Det kändes inte som att det hände på riktigt utan drömaktigt. Man var inte riktigt medveten om vad som hände i stunden, berättar Hannes Gegner som blev vittne till mordet.

– Det är någonting jag kommer komma ihåg för resten av mitt liv.

Under söndagen erkände den anhållen 15-åringen mord och mordförsök. Han är nu begärd häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Mer i ämnet