Den misstänkte 15-åringen har erkänt både mordet på mannen och mordförsök på en förbipasserande kvinna, säger hans försvarare. Foto: Johan Nilsson/TT

15-åringen erkänner mordet i köpcentrum i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som är anhållen misstänks för att ha mördat en man och skadat en kvinna på köpcentrumet Emporia i Malmö erkänner nu brott, som SR Ekot var först med att rapportera om. Vid 18-tiden begärdes han häktad av åklagare.

15-åringen har under ett förhör på söndagen sagt att han tar på sig ansvaret, och erkänner mord och mordförsök. Förhören har hållits av jouråklagare som vid 18-tiden begärde ynglingen häktad, misstänkt för mord och mordförsök. Häktningsförhandlingar kommer att hållas måndag förmiddag, när ordinarie åklagare utsetts.

15-åringen ännu inte sagt något om motivet till gärningen eller gått in på några detaljer om händelsen.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

– Han har tagit på sig ansvaret, säger Johan Fernvall, 15-åringens advokat, till SVT Nyheter.

Enligt SR Ekot ska Fernvall och 15-åringen ha haft ett samtal på lördagen, där 15-åringen flaggade för att han skulle komma att ändra inställning till brottet.

– Det kan jag inte heller kommentera, skälet till varför han ändrat inställning, säger Fernvall.

Den misstänkte 15-åringen greps kort efter händelsen i fredags, som skapade panik inne på köpcentret Emporia i Malmö. En 31-årig gängkriminell man dog och en kvinna fick svåra men inte livshotande skador. Enligt polisen träffades kvinnan när hon passerade skottlossningen. Hon uppges inte ha några kopplingar till mannen. Enligt uppgifter till SVT var hon på besök i Malmö från ett annat nordiskt land.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ett hänsynslöst våld”, säger polischef Petra Stenkula i Malmö. Foto: TT

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Emporia i Malmö

Mer i ämnet