Emporia köpcentrum i Malmö. Foto: TT

Tredje misstänkt i Emporia-rån hittad

Uppdaterad
Publicerad

En tonårig flicka som misstänks för inblandning i det uppmärksammade Emporia-rånet i Malmö förra veckan hittades under onsdagen, rapporterar Sydsvenskan. Flickan är den tredje personen inblandad i rånet och med det är alla gärningspersoner nu inhämtade.

Två 15-åriga pojkar blev under knivhot bortföräda från köpcentret Emporia. Därefter togs det till en annan plats i Malmö och blev under tre timmar utsatta för våld och förnedring. Stora delar av förloppet spelades in av rånarna själva. Poliskällor till Sydsvenskan beskrev filmmaterialet som vedervärdigt.

Två misstänkta pojkar greps dagen efter rånet. Den ene, en 15-åring, sitter häktad misstänkt för rån och övergrepp i rättssak. Den andra är 14 år gammal och för ung för att frihetsberövas. Bägge har varit misstänkta för grova brott tidigare, enligt Sydsvenskan.

Polisen har sedan rånet  sökt efter flickan och under onsdagen kunde hon gripas. Hon har efter förhör släppts på fri fot då det inte anses kunna förstöra utredningen. Hon misstänks för medhjälp till rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.