Lennart Höckert (S), socialnämndens ordförande i Trelleborgs kommun. Foto: SVT

Hätska kommentarer mot politiker polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Under julhelgen hamnade Trelleborgs kommun i fokus efter SVT Nyheter Skånes rapportering om matpriser inom äldrevården. Inslagen resulterade i starka reaktioner och socialnämndens ordförande Lennart Höckert (S) fick ta emot så pass allvarliga hot att de nu blivit föremål för polisutredning.

Inslagen som spelades in i Trelleborg handlade om en anhörig till en dement äldre kvinna, som reagerat på matrutinerna på demensboendet. Nyheten plockades upp av flera medier och rörde upp starka känslor. Även många privatpersoner reagerade, flera av dem via Facebook.

Malin Ekblad, säkerhetschef i Trelleborgs kommun.

– Det kom väldigt många personliga påhopp och otrevligheter på Lennarts personliga facebooksida. Vi satte oss ner med polisen och gjorde bedömningen att det skulle anmälas, säger Malin Ekblad, säkerhetschef i Trelleborgs kommun.

Flera av kommentarerna var riktade direkt mot politikern.

– De är skrivna av väldigt upprörda människor och varit skrivna till Lennart som person. Det är klart att vi ska ha ett öppet och demokratiskt samhälle, men nu är det upp till åklagare att bedöma om man får skriva så här eller om det är brottsligt, säger Malin Ekblad.

Lennart Höckert (S) vill själv inte prata närmare om kommentarerna, utan avvaktar så länge polisen arbetar med ärendet.

– Eftersom det är föremål för utredning vill jag inte uttala mig, säger han till SVT Nyheter Skåne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Äldrematen i Trelleborg

Mer i ämnet