Två personer har avlidit med covid-19 på ett äldreboende i Eslövs kommun. Ytterligare två boenden har smittats, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Foto: Patrik Cegrini

Två avlidna i covid-19 på äldreboende i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har avlidit i covid-19 på ett äldreboende i Eslöv. Totalt har smittan tagit sig in på tre av kommunens vård- och omsorgsboenden. 

De avlidna bodde på Solhällans äldreboende, där två avdelningar sedan tidigare varit isolerade, skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Nu har coronasmitta konstaterats även på äldreboendena Gjutaregården och Trollsjögården, som båda isolerats.

– De boende som testas positivt flyttas skyndsamt till vår kohort-avdelning för specialiserad vård och omsorg, säger Josef Johansson, chef för vård och omsorg.

En inlagd på sjukhus

– Sammanlagt har vi i dagsläget åtta på vår kohort-avdelning och en som är inlagd på sjukhus. Den personal som testas positivt stannar hemma i enlighet med riktlinjerna från Smittskydd Skåne, säger han.

Med isolering menas att personalen jobbar med full skyddsutrustning, när man är nära de boende. Samtidigt pausas alla gemensamma aktiviteter och måltider.

Kommunen har nu inlett ett intensivt arbete med smittspårning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet