Två personbilar kolliderade vid avfarten från Öresundsbron i Malmö på måndagskvällen. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Två bilar i krock vid Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade vid betalstationen till Öresundsbron i Malmö på måndagskvällen. Polis, ambulans och räddningstjänsten tillkallades och minst en person ska ha fått lindriga skador.

– Vi har gränspolisen på plats som hanterar olyckan, jag vet inte mer än så i nuläget, säger Anna Göransson, presstalesperson, polisregion Syd.

Larmet om olyckan inkom klockan 22.40. Två personbilar som precis kört av bron i riktning mot Malmö kolliderade strax efter att de passerat betalstationen. Enligt SVT:s frilansfotograf ska fyra ambulanser har skickats till platsen.

– En person klagade på smärtor i rygg, säger Mikael Nilsson.

En person satt kvar i bilen i väntan på att räddningstjänsten skulle utföra en insats att få ut vederbörande berättar Mikael Nilsson.

Skadeläget är för närvarande oklart och även närmare detaljer kring händelseförloppet. Olyckan påverkar framkomligheten vid påfarten till bron i väntan på bärgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.