Tre personer har frihetsberövats efter skottlossningen. Foto: Mikael Nilsson

Två dömda för mordförsök i Bunkeflo

Publicerad

Två män döms till tolv års fängelse vardera för mordförsök efter en skjutning i Bunkeflostrand i början av året. En tredje man som också stått åtalad frias helt.

Det var i februari som de tre männen greps efter en biljakt, där en annan bil blivit beskjuten. I den förföljande bilen satt tre män och två av dem döms nu alltså för skottlossningen.

Tingsrätten gör bedömningen att den man som skjutit och den man som kört bilen genomfört mordförsöket tillsammans. Däremot anser man inte att den tredje mannen som befann sig i bilen agerat brottsligt. Han frikänns därför. De tre var också misstänkta för grovt vapenbrott, men tingsrätten väljer att inte bedöma det separat, utan låter det ingå i misstanken om mordförsök.

Agerat helt utan hänsyn

De andra två döms till tolv års fängelse vardera. Skotten träffade bilen som jagades och en bostad i närheten. Skottlossningen skedde på eftermiddagen i tät rusningstrafik. Tingsrätten anser att gärningsmännen agerat helt utan hänsyn till riskerna och att det är en försvårande omständighet som påverkar straffens längd.

Så här rapporterade vi när männen gripits efter skottlossningen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.