Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bytet vid rånet mot klädbutiken i Everöd var bland annat dyra jackor. De maskerade rånarna hotade personalen med basebollträ och fångades av en övervakningskamera. Foto: Polisens förundersökning

Tre män döms till fängelse efter rån mot klädbutik i Everöd

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer döms till fängelse för inblandning i ett rån av en klädbutik i Everöd för snart två år sedan. Bytet blev bland annat dyra märkesjackor till ett värde av 500 000 kronor.

Det var den 27 februari 2021 som en vit skåpbil körde fram till en klädbutik i Everöd. Ur bilen sprang fem personer klädda i vita overaller, uppdragna luvor och munskydd in i butiken. Med sig hade de en påk och stora byggsäckar.

Inne i butiken var rånarna högljudda. Personen med påken slog bland annat ned en datorskärm vid kassan så att den ramlade i golvet. En kassörska jagades ut ur butiken och under tiden fyllde männen byggsäckarna med märkesjackor. Sedan lastade de skåpbilen full med kläder och körde därifrån.

”Trängande fara”

Enligt tingsrätten har hotet varit sådant att det för kassörskan och kunden som befann sig i butiken framstått som ”trängande fara”. Stölden har genomförts med hjälp av hot och gärningen bedöms därför som rån.

Två män i trettioårsåldern döms för rån till fängelse i 2 år och 4 månader respektive 1 år och 11 månader. En 19-årig man döms till sammanlagt 2 års fängelse för medhjälp till stöld. Ytterligare en 19-åring döms för rån till skyddstillsyn och dagsböter.

Ytterligare fyra personer döms för häleri respektive häleriförseelse.

Två personer frikänns.

Det framgår av domen i Kristianstads tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.