Två personer sitter anhållna sedan polisen hittat bland annat skjutvapen under en husrannsakan. Foto: SVT / arkiv

Två personer anhållna efter misstänkt explosivt fynd

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sitter anhållna efter en husrannsakan i en lägenhet i centrala Malmö. Polisen hittade skjutvapen och något som man misstänkte kunde vara explosivt. Misstankarna rör bland annat förberedelse till allmänfarlig vårdslöshet.

Polisen beslöt sig för att göra husrannsakan efter att påträffat en man i 40-årsåldern narkotikapåverkad på stan. När man letade igenom mannens lägenhet och ett förråd hittades ingen narkotika, men väl andra saker.

– Det rör sig om två skjutvapen och ammunition. Dessutom ett föremål som man inte kunde utesluta var explosivt, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Föremålet gjorde att nationella bombskyddet tillkallades.

Senare anhölls mannen och också en kvinna i 65-årsåldern. Båda är misstänkta för grovt vapenbrott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och förberedelse till allmänfarlig vårdslöshet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.