Ubåtsägaren accepterar häktningen

Uppdaterad
Publicerad

Ubåtsägaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, har bestämt sig för att inte överklaga häktningsbeslutet som innebär att han kan sitta häktad i 24 dagar. Det uppger hans försvarsavokat Betina Hald Engmark för danska TV 2. Hon säger också att han fortsatt nekar.

Madsen häktades i lördags som misstänkt för ”uagtsomt manddrab”, vilket kan jämföras med den svenska brottsrubriceringen ”vållande till annans död”.

LÄS MER: Detta har hänt i ubåtsfallet i Danmark

Mordet på Kim Wall

Den svenska kvinnan är försvunnen sedan i torsdags kväll, då hon sågs ombord på Madsens hemmabygge, ubåten UC3 Nautilus i Köpenhamn. Hon befann sig ombord för att göra ett reportage. På fredagsmorgonen började sökandet efter ubåten, sedan hennes partner slagit larm.

LÄS MER: Omfattande sökinsats efter försvunna svenska journalisten

På förmiddagen siktades sedan ubåten vid Køgebukten och via radio meddelade Madsen att han var på väg tillbaka mot hamnen. Men sedan sjönk plötsligt ubåten och Madsen räddades av en privatbåt. Kvinnan återfanns inte och Madsen hävdade att han släppt av henne i Köpenhamn redan på torsdagskvällen, men han ska senare ha gett polisen en annan förklaring.

SVT Nyheter har varit i kontakt med Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark som meddelar att hon inte kan kommentera fallet ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet