Det var den 3 augusti i år som tre personer skadades i skottlossning vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

Ännu en ung man häktas misstänkt för trippelskjutning i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har nu häktats misstänkt för skjutningen på Gamlegården i Kristianstad i augusti.

Den 21-årige mannen anhölls, enligt häktningsframställan, under torsdagen och häktades på fredagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Mannen nekar till anklagelserna.

Tre personer – en kvinna i 60-årsåldern och två män i 20- respektive 30-årsåldern – skadades i skjutningen vid Gamlegårdens centrum i början av augusti. Två tonåringar häktades i september misstänkta för försök till mord. En person är häktad misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Skottlossning i Gamlegården

Åtal väntas dröja månader

Åklagaren i fallet, Pernilla Åström, säger såhär om utredningsläget:

– Det är full fart och har varit det sedan den 3 augusti. Det är mycket filmer från övervakningskameror vi går igenom, analys av telefoner och telefontrafik och vi håller förhör med massvis av personer.

När väntas åtal?

– Det ligger månader framåt, säger Pernilla Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet