Räddningstjänst och polis på plats på Järvgatan i Landskrona. Foto: Mikael Nilsson

Ungdomar sköt raketer mot räddningstjänsten i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

När räddningstjänst kom fram till en brand vid en förskola på Järvgatan i Landskrona blev de beskjutna med fyrverkeripjäser. Polisen har även varit på Gamlegården i Kristianstad med flera patruller där det också har skjutits fyrverkerier under måndagskvällen.

Vid 21-tiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om att det brann vid en förskola på Järvgatan i Landskrona. När räddningstjänsten kom fram till platsen blev de beskjutna med raketer av ett ungdomsgäng som befann sig på platsen.

När polisen anlände lugnade situationen ner sig och räddningstjänsten kunde släcka branden. Polisen kommer vara kvar i området under måndagskvällen.

Gamlegården i Kristianstad

I Kristianstad har det varit oroligt på Gamlegården under helgen. Under måndagskvällen fick polisen åter igen åka dit efter att boende i närheten larmat om fyrverkeriskjutande och bränder.

Tre personer omhändertogs och kördes hem till sina vårdnadshavare.

Polisen kommer vara kvar i området under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.