• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Uppåt för yrkesprogram i gymnasieval

Publicerad

Ansökningstiden för de ungdomar som vill gå gymnasium i Malmö i höst har nu gått ut. Allt fler söker sig till friskolor, och något fler än förra året vill läsa ett yrkesprogram.

Efter den första ansökningsperioden, som nu alltså avslutats, går det konstatera att 3724 elever i första hand vill läsa ett nationellt program i Malmö. Det är 56 stycker färre än förra året.

De senaste åren har friskolorna tappat sökanden i jämförelse med kommunala skolor, men den trenden är nu bruten. Förstavalen till kommunala skolor har minskat med 74 elever, medan friskolorna tvärtom har 18 fler sökanden än förra året.

En ökning, om än svag, syns även i intresset för yrkesprogram. 33,1 procent har sökt ett sådant, vilket är drygt fyra procent fler än 2013.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer