Assisterande tränare Jens Fjellström på läktaren under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Kalmar den 23 september 2018 i Malmö Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Uppgifter: Jens Fjellström lämnar MFF

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s assisterande tränare Jens Fjellström lämnar klubben, det anger Fotbollskanalen.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ser Malmö FF:s assisterande tränare, Jens Fjellström ut att lämna klubben. Redan i somras ska Fjellström ha bytt roll inom organisationen och satsat på videoanalys från läktaren, medan Andreas Georgsson tagit plats på bänken som assisterande tränare till Uwe Rösler. I ett sms till SVT Nyheter Skåne meddelar Jens Fjellström att han kommer att berätta om sin framtid ”Imorgon”.

Tidigare expertkommentator

Jens Fjellström kom till klubben och rollen som assisterande tränade 2016 efter 15 år som expertkommentator på TV4 och C More. Han spelade också i Malmö FF under sin tid som aktiv på 1990-talet. När han kom till klubben som tränare 2016 var han positiv till sin nya roll.

– Det är ganska många olika pusselbitar som jag tycker helt plötsligt föll på samma plats. Jag har haft ett sug efter få komma tillbaka till fotbollen och vara en del av ett lag som man jobbar dagligen med för att utveckla. Det ska bli jättespännande att se om jag kan få andra att växa, berättade han då för SVT Sport.

SVT Nyheter har även sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.