Övervakningskamera i Lindängens centrum i området Lindängen i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Övervakningskameror i utsatta områden i Malmö dröjer

Uppdaterad
Publicerad

I januari berättade polisen att sju övervakningkameror skulle sättas upp i Lindängen, Hermodsdal och Nydala i Malmö. Detta skulle ske i februari, men än i dag är inga kameror uppsatta.

I februari skulle övervakningskameror sättas upp på flera ställen i några av Malmös utsatta områden. Något som nu ser ut att dröja.

Anledning är att Malmöpolisen väntar på att polisen i Stockholm ska ge tillåtelse för att sätta upp kamerorna. I dag börjar uppsättningen i delar av Sverige som polisen prioriterar som högre.

– För oss är det väldigt frustrerande, det handlar ju också om vårt rykte som poliser, säger Stefan Wredenmark, kommunpolis i Malmö.

Majoriteten i områdena positiva

Av alla vi pratat med i de olika områdena var de flesta positiva till att det sätts upp övervakningskameror.

– Har man rent mjöl i påsen ser jag inte varför man skulle vara emot det, säger Lindängenbon Inna Bergqvist.

Christina Christea bor också i Lindängen, men är tveksam till övervakningskameror eftersom att hon inte tycker att det behövs.

– Jag kommer hem klockan ett och två på natten och jag känner mig trygg, säger hon.

Hör deras röster i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.